מי הוא יועץ בטיחות אש? מהו תפקידו ומהן סמכויותיו? כל מה שצריך וחשוב לדעת על יועץ בטיחות אש בכתבה שלפניכם.
יועץ בטיחות אש הינו איש מקצוע המחזיק בתעודת גמר קורס "ממונה בטיחות אש". קורס מקצועי זה מיועד לצרכי הקניית ידע בכל הנוגע לתקנות ולנהלים הנדרשים לצרכי היערכות לשריפה/דליקה ובכל הנוגע לבטיחות באש בתקופות שגרה ובמקרי חירום.
נחיצותו של יועץ בטיחות אש – מה חשוב לדעת?
נחיצותו של יועץ בטיחות אש, נובעת על רקע העובדה שכל מוסד, בית עסק, מבנה משרדים ומגורים ומבנים נוספים, מחויבים בתכנון והקמה של תשתיות בטיחות במקרה של שריפה/דליקה, כאשר הליכי תכנון מדויק של מערכות לגילוי ולכיבוי אש, מחייבים עמידה בתקנים הנדרשים אותם מאשר בין היתר יועץ בטיחות אש. לפיכך, יועץ בטיחות אש, אחראי בין היתר לבדיקת הימצאותן ותקינותן של מערכות לגילוי וכיבוי אש עשן, וזאת לצד בדיקת ציוד כיבוי אש המוחזק בשטח המבנה, לרבות, מטפים, מתזים, ספירנקלרים וציוד נוסף הנדרש על פי חוק.
תחומי האחריות של יועצי בטיחות אש
תחומי האחריות של יועצי בטיחות אש, חולשים על כל ההיבטים הנחוצים לצרכי ביקורת כיבוי אש, החל משלב בדיקת המערכות לגילוי וכיבוי אש המותקנות בשטח המבנה, דרך כתיבת נהלים ברורים ומדויקים להנהגות במקרי דליקה או שריפה בתוך שטח המבנה ועד להכנתן של תכניות הדרכה בנושא בטיחות אש. בין יתר הנושאים המצויים בסמכויותיו של יועץ בטיחות אש ניתן למצוא:
- הכנת תיק שטח ותיק בטיחות באש – תיק זה מרכז בתוכו את כל המידע הנחוץ לצרכי בטיחות אש בעיתות שגרה ובמצבי חירום. בתיק זה נכללים בין היתר: תרשימי המבנה, מיקומם המדויק של אמצעי הכיבוי במבנה, מידע אודות מערכות לגילוי וכיבוי אש המותקנות בשטח המבנה, תכניות מילוט בהן מופיעות יציאות החירום ומידע נוסף הנחוץ לצרכי קיומן של הדרכות בטיחות באש, ביקורת וכדומה.
- מתן שירותי ייעוץ בכל הנוגע להתקנתן של מערכות לגילוי וכיבוי אש – יועץ בטיחות אש אמון בין היתר על בחירה והתקנה של מערכות כיבוי אש בהתאם לסוג המבנה, גודלו ופרמטרים נוספים, וכמו כן, הוא אמון על תקינות הציוד לכיבוי אש המוחזק בשטח המבנה.
- בדיקות, סריקות וביקורות תקופתיות – יועץ בטיחות אש נדרש בין היתר לאמוד את רמת הסיכון הנשקפת במבנה במקרים של שריפה/דליקה וזאת לצרכי מתן פתרונות יעילים להתמודדות עם האש בזמן אמת. לצורך כך, הוא נדרש לבצע בדיקות, סריקות וביקורות תקופתיות בשטח המבנה, וכמו כן, ביקורות תקופתיות לציוד כיבוי אש.
- הכנת תכניות הדרכה – על פי חוקי הבטיחות והגיהות במקום העבודה, בכל עסק בו מועסקים מעל מספר מסוים של עובדים, קיים הכרח בקיומן של הדרכות מקצועיות בנושא בטיחות באש. הדרכות אלו נבנות על ידי יועצי בטיחות באש בהתאם לסוג ואופי הפעילות התעסוקתית במקום העבודה, והן מועברות על ידי ממונה בטיחות אש מטעם מקום העבודה ו/או על ידי יועץ בטיחות אש.
ותחומי אחריות נוספים הנלווים לתחום פועלם של יועצי בטיחות אש.
תגובה אחת
סגור לתגובות.