כל מה שצריך וחשוב לדעת על התקנת ספרינקלרים במבנים לפי התקן הישראלי בכתבה שלפניכם.

על פי חוק, על כל בעל נכס מוטלת האחריות להחזקת אמצעי כיבוי אש וקיומן של הוראות בטיחות באש. התקנה והחזקה של מערכות לגילוי וכיבוי אש, מהוות חלק בלתי נפרד מהדרישות המקדימות לצורך מתן טופס 4 למבנים חדשים ולצרכי מתן רישוי לעסקים. לפיכך, חשוב שתדעו הכול על מערכת ספרינקלרים הנחשבת למערכת הנפוצה ביותר בתחום מערכות כיבוי אש.

כל מה שצריך וחשוב לדעת על התקנת ספרינקלרים

קווים לדמותם של הספרינקלרים

מערכת צינורות המותקנות במבנים ובסופה מתזי כיבוי היא למעשה מערכת ספרינקלרים. מערכת זו הינה אוטומטית והיא מופעלת ללא התערבות אנושית מייד עם גילוי אש בשטח המבנה. מטרת המערכת היא למנוע את התפשטות האש ואף להוביל למיגורה. רכיבי המערכת כוללים: צנרת מים בלחץ גבוה תמידי ומתזים (ספרינקלרים) המופעלים בעת מגע עם חום.

הספרינקלר עצמו הינו מתז המורכז בקצה צינור המים. במתז זה מופיע דסקה מחורצת דרכה עוברים המים כאשר נוצר חום מתחת לספינקלרים. עם הפעלת המתז, החריץ מתפוצץ באופן אוטומטי

ומאפשר מעבר מים נקודתי לאזור המצוי מתחת לכל ספרינקלר המותקן במערכת. חשוב לציין שבכל ספרינקל (מתז) המותקן במערכת מצויה אמפולה שתפקידה לזהות מקור חום חריג. באופן זה המתזים יודעים לזהות את מקור האש, כאשר לחץ המים משתחרר אך ורק בספרינקלרים שתחתיהם זוהה מקור חום חריג, ובכך למעשה ניתן לטפל במקור האש בצורה נקודתית ויעילה.

התקנת ספרינקלרים במבנים - לפי התקן הישראלי

התקנת ספרינקלרים במבנים – לפי התקן הישראלי

התקנת ספירנקלרים נדרשת על פי חוק בכל סוגי המבנים מעל גובה של 13 מטרים, אך היא נפוצה גם במבנים נמוכים יותר וזאת לנוכח יעילותה בהתמודדות המיידית עם דליקות ושריפות הפורצות בשטח מבנים. התקנת ספרינקלרים מתבצעת על ידי אנשי מקצוע המתמחים בנושא, כאשר יועץ בטיחות אש נדרש לאשר את המערכת המותקנת בשטח המבנה. תכנון המערכת נעשה בין היתר בהתאם לגובה המבנה, גודל החללים בשטח המבנה, מספר הקומות במבנה וכדומה.

התקנת ספרינקלרים – כל היתרונות

תכנון והתקנה של מערכת ספרינקלרים בשטח המבנה, מאפשר לכם ליהנות ממגוון רחב של יתרונות בהקשר של בטיחות אש בעיתות שגרה ומצבי חירום כאחד. יתרונות אלו כוללים בין היתר: